Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

επιγραμματικά



Έχω ένα σκασμό θέματα , μιλάμε για τεράστιο ρεπερτόριο πολιτικά, προσωπικά, εκπαιδευτικά, ταξιδιωτικά, επετειακά κλπ, αλλά μπουκώνω και οι λέξεις δεν βγαίνουν.

έτσι λοιπόν επιγραμματικά

Α)έχω φρικάρει με την δίωξη κατά 40 εκπαιδευτικών στα Γιαννιτσά ( ο ένας είναι φίλος με κοινή θητεία σε νησί του βορείου Αιγαίου). Αν δεν ξέρετε την περίπτωση περάστε μια βόλτα από εδώ
Απλά θα θυμίσω την περίπτωση με τον μαθητή στην Κέρκυρα πριν μερικά χρόνια που είχε υποχρεωθεί από το δικαστήριο να επιστρέψει από την Γ τάξη στην Α και μετά την προβολή στα ΜΜΕ (το κέρατό μου) την υπόθεση "διευθέτησε" το "Υπουργείο Εθνικής Παιδεία και Θρησκευμάτων" (το κέρατό μου δις).


Β) Γίνονται συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και δημιουργούνται τεράστια σχολικά συγκροτήματα με σκοπό να μειώσουν τα έξοδα. Υπάρχει τεράστιο θέμα λοιπόν σε μέρη που τα παιδιά βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα σχολεία και πρέπει να διανύουν με λεωφορεία μεγάλες αποστάσεις.
π.χ αν κλείσει το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις στην Γλώσσα της Σκοπέλου τα παιδιά θα βρίσκονται για δύο ώρες κάθε μέρα στο λεωφορείο . Σκέψου τώρα τον εαυτό σου πιτσιρικά Γ Λυκείου να δίνεις πανελλήνιες και στον ήδη περιορισμένο χρόνο σου μείον 10 ώρες την βδομάδα.

Γ) Από θέμα κινητοποίησης "πως πάνε τα παιδιά σου κόρακα?" ,"όσο παν μαυρίζουν" .
Την ακινησία ταράζουν ορισμένες κάπως κάποιες μικρής συμμετοχής στάσεις εργασίας και κάποιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.


Η φωτό είναι από την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων
Πεμπτη13/1/2011

κλείνω με ένα τραγούδι του Θανάση Παπακωνσταντίνου , όχι τόσο γιατί είναι σχετικό με το ποστ αλλά γιατί τον άκουσα το Σάββατο που ήρθε στο νησί μας και έχω ακόμα την μουσική του στα αυτιά μου.





Υ.γ Για το ταξίδι στην Γηραιά Αλβιώνα θα τα πούμε σε άλλο ποστ γιατί ακόμα περιμένω τις φωτο από το ρεμάλι συνταξιδιώτη μου!

13 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Εμείς πήγαμε προχτές στην Περιφέρεια Εκπ/σης Αττικής μαζί με καθηγητές, αλλά μας την είχε κάνει ο Κουμέντος. Ήταν στο υπυοργείο. Κάναμε ένα ντου και μετά μια μικρή συμβολική κατάληψη και κατά τις 5 παρά τη λήξαμε.

Πάμε ολοταχώς προς τα χειρότερα, λέμε!

Αναμένουμε φωτος! ;)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Ρενάτα
άσε συναδέλφι και σε μας την Παρασκευή την είχε κάνει ο κύριος!

Υ.γ και εγώ τις αναμένω τις φωτό!

Sophia είπε...

Δες και αυτό να το κάνεις καρέ...
http://www.alfavita.gr/artro.php?id=19996

ka8y είπε...

Άστα και μην τα ρωτάς, όσο για τον Νίκο άστα και μην τα ρωτάς^2.

Αυτό το διάβασες?

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=19996

Όσο τα βλέπω θέλω να παραιτηθώ και να φύγω. Οι συνάδελφοι πιο αδιάφοροι απο ποτέ, οι μαθητές 10 φορές πιο αδιάφοροι ακόμα και για θέματα που τους αφορούν (πχ μεταφορά του σχολείου στο Μούδρο) - εντάξει, και στα μαθήματα, αλλα εκεί πάντα αδιάφοροι ήταν.

Δεν ξέρω ώρες ώρες αν είμαι εγώ η παράξενη που νομίζω οτι τα πράγματα πάνε κατα διαόλου και θέλω να τα σπάσω όλα - ή αυτοί που απλά τα βλέπουνε, γκρινιάζουνε και ενσωματώνονται στο χάλι είναι πιο νορμάλ.. βέβαια μπορεί ισχύει και το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" - ε τι να πω - δεν είμαι για λοβοτομή (ακόμα).

p.s. περιμένουμε τις φωτος ε?

ka8y είπε...

Sophia μία ταύτιση βλέπω.. Αυτό το άρθρο κούφανε πολύ κόσμο :(

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Sophia
το είδα συναδέλφι και φρίκαρα!
Ξέρεις τι σημαίνει αυτό και για μένα που έχω πάρει σβάρνα τα νησιά του Αιγαίου.

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Ka8y
άσε βρε συναδέλφι τι του έλαχε του Νικόλα!
Δεν έχουν καταλάβει που πάνε τα πράγματα (μιλάμε για αγριότητες).
Ας φωνάζουμε εμείς και κάποια στιγμή θα μας ακούσουν.

Υ.γ Εντάξει δεν θα φτάσουμε και στην παραίτηση ρε συναδέλφι

2Υ.γ εντάξει οι δικές μου φωτό δεν είναι στο επίπεδο των δικών σου. Άλλο Αγγλία-Σκωτία και άλλο Περού!

Кроткая είπε...

το λινκάκι σας φτιάξτε καλέ, δεν δουλεύει.

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Κροτ
ευχαριστώ κυρία μου για την διόρθωση!

με την ευκαιρία στέλνω και το σήμα καπνού!

Yannis Tsal είπε...

Βαδίζουμε ολοταχώς προς το νέο ταξικό σχολείο όπου ο καθένας θα απολαμβάνει την εκπαίδευση που του αξίζει - βλ. που θα μπορεί να πληρώνει. Για να γίνει αυτό βέβαια χρειαζόταν επί πολλά χρόνια να απαξιωθεί συστηματικά το δημόσιο σχολείο (του λαού), με όποιες ανεπάρκειες και προβλήματα ήδη κουβαλούσε.

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Τσαλ
Σύντροφε η απαξίωση του σχολείου γίνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια (με σαφή ευθύνη και ημών των εκπαιδευτικών). Και ιδέες και προτάσεις για τα ταξικά σχολεία, που θα χρηματοδοτούνται και από ιδιώτες, έχουν πέσει,από το υπουργείο, από πέρσι στο τραπέζι

Duffyduck είπε...

πω πω τζαστ ντον'τ γκετ μι στάρτιντ στο θέμα Γιαννιτσά -απουσίες -συγχωνεύσεις-ξεχαρβάλωμα της εκπαίδευσης γενικώς, θα γράφω για ώρες και δεν το θέλετε!
Εμείς τώρα να δεις τι τραβάμε που έχουμε και μια θεόμουρλη διευθύντρια που σβήνει και χαρίζει απουσίες αφειδώς, δέχεται παντός είδους δικαιολογητικά από παντού, δεν στέλνει τα ενημερωτικά κλπ κλπ -με βλέπω στης φυλακής τα σίδερα, τι το ήθελα το τμήμα ο υπεύθυνος!

Ευτυχώς που το ριγέ κόβει! (ριγέ στολές δεν φοράνε ακόμα;)

ΥΓ Πολύ ωραίο το βλόκι, τώρα το πέτυχα μέσω σχολίου σου σε άλλο βλόκι, σε βάζω στην παρακολούθηση (αυτό είναι λιγότερο απειλητικό απ'ότι ακούγεται :-) Θα ηθελα να διαβάσω όλα τα προηγούμενα ποστς για να συνδεθώ με τις εξελίξεις, αλλά πρέπει να βάλω σκούπα :-) Επιφυλάσσομαι!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Duffyduck
καλωσόρισες συναδέλφι!
Σε μας μετά τα γεγονότα των Γιαννιτσών επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας.

τα εύσημα για το όνομα ανήκουν στον κουμπάρο μου (γνωστό στην βλοκόσφαιρα ως "Γιωρίκας") και το εξηγώ στο πρώτο ποστ.

Υ.γ νοικοκυρόπαιδο βλέπω ;-)