Τρίτη 19 Μαΐου 2009

τραπέτζια,καρέκλες

Την πρώτη μέρα των Πανελληνίων(Παρασκευή 15/5) και ενώ επικρατεί στην τάξη νεκρική σιγή ( τα παιδιά έχουν πάρει τα θέματα πριν κανα μισάωρο) ακούγεται από τα μεγάφωνα αγροτικού αυτοκινήτου "τραπέτζια, καρέκλες πλαστικές γκια το σπίτι, την αυλή , το μπαλκόνι πολλά σχέντια πολλά κρώματα". Τα παιδιά βάζουν τα γέλια(και τα 6) εντάξει λέμε θα κρατήσει λίγα δευτερόλεπτα και θα φύγει , αμ δε ο μάγκας εκεί βράχος , έχει σταματήσει το αγροτικό στην διασταύρωση (το σχολείο αποτελεί την μια γωνία της εν λόγω διασταύρωσης) "τραπέτζια ,καρέκλες πλαστικές .........". Με τα πολλά και με την συνδρομή του οργάνου της τάξεως ο συμπαθείς Ρομ κυριούλης με την πραμάτεια του άλλαξε μαχαλά.
Δεν έχει περάσει ένα τέταρτο και ακριβώς κάτω από το παράθυρο της αίθουσας που γράφουν τα παιδιά έχουν σταθεί 2 γιαγιάδες και έχουν πιάσει κουβέντα :
γιαγιά 1: "το μανάβικο του τάδε δεν φέρνει τίποτα της προκοπής"
γιαγιά 2: " εμένα μ' λες ? στον άντρα μου να τα πεις που μου φέρνει ότι μαλακίες βρει" ( ναι η γιαγιά έχει πει την λέξη ΜΑΛΑΚΙΕΣ και μιλάμε για γιαγιά 80-90 με μαύρα και τσεμπέρι)
Έχω βγει στο παράθυρο και κάνω νοήματα με το χέρι να σταματήσουν , τα σκασμένα μέσα γελάνε πνιχτά, οι γιαγιάδες χαμπάρι.
γιαγιά 1:"τις ίδιες μαλακίες κάνει κι δκος μ'" (2η φορά !! τα πιτσιρίκια έχουν σκάσει στα γέλια)
Βγαίνω έξω και λέω στον επιτηρητή διαδρόμου να πει στον μπάτσο στην πόρτα να ενημερώσει τις γιαγιάδες ότι τα παιδιά γράφουν εξετάσεις. Ο επιτηρητής έρχεται και μου λέει πως ο μπάτσος την έχει κοπανήσει!?
Ευτυχώς οι γιαγιάδες φεύγουν μόνες τους και μετά από 5 λεπτά ήρθε και ο μπάτσος με την μηχανή (θα είχε πάει για καφεδάκι το παιδί).
Η υπόλοιπη εξέταση ευτυχώς κύλησε ομαλά το ίδιο και η σημερινή (κύλησε ομαλά εννοώ)

Υ.γ Σήμερα το απόγευμα σε μια εκδήλωση που είχε οργανώσει το δημοτικό στο νησί ήρθε και μίλησε η Άλκη Ζέη. Συγκινήθηκα που την είδα από κοντά ήταν άλλωστε από τις αγαπημένες συντροφιές πριν καμιά 20αριά χρόνια με "το καπλάνι της βιτρίνας" (το πρώτο πολιτικό βιβλίο παιδικής λογοτεχνίας στην Ελλάδα), τον "θείο Πλάτωνα", τον "μεγάλο περίπατο του Πέτρου" κ.α

2 Υ.γ Δεν ήξερα ότι το σήριαλ στην κρατική τηλεόραση "ο ψεύτης Παππούς" (η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω δει ποτέ, μόνο τα διαφημιστικά) είναι δικό της !

13 σχόλια:

dsquared είπε...

Κοκκινοχωμα, κουμαροχωμα... καθε κυριακη πρωι μπαστακωνετ κατω απο το μπακλονι της κρεβατοκαμαρας!
Αι παραπερα χριστιανε μου, και με ξεκουφανες. Ασε μας να χορτασουμε τον υπνο μας. Μια Κυριακη εχουμε την ευκαιρεια να χουζουρεψουμε... οχι εκει αυτος. Κανεις δεν αγοραζει ουτε κοκκο κοπριας, αλλα αυτος δεν χανει το ραντεβου του.
din

Кроткая είπε...

lollll
σκέψου να περνούσ εκαι παγωτατζής! Θα την κάνανε τα παιδιά να πάνε να πάρουνε παγωτό!
(εγώ στάνταρ αυτό θα έκανα!)

ααα, ξέχασα, δεν έχει πια παγωτατζήδες στην Ελλάδα, όπως έχει στο δικό μου χωριό, χα χα!

renata είπε...

Καρασπάσιμο ο πλανόδιος αλλά οι γιαγιάδες προχώ!!

Εμείς κάθε Δευτέρα που έχει λαϊκή 2 στενά πέρα απ΄το σχολείο μαθαίνουμε τιμές και προϊόντα απέξω! :))

Saigon & Baygon Inc. είπε...

Άτσα οι γιαγιάδες λεξιλόγιο! χαχαχαχ
Εμείς εδώ έχουμε έναν τυπάκο που κυκλοφορεί με τρίκυκλο ΠΑΝΤΑ μετά τις 15:30, εκεί που σε έχει πιάσει μια σπαρίλα γλυκιά, και ουρλιάζει στο μεγάφωνό του "Ρύζι καλόοοοοοοοοοΠ" (το Π στο τέλος ακούγεται γιατί το κόβει απότομα και 'μπουκώνει' σαν τηλεβόας).
Επίσης κάποτε που πέρασε ένας "Καλοκαιρινά χαλιά έχωωωωωωωωου", ο δεκάχρονος ανιψιός μου είπε "Τι εννοεί, καλοκαιρινά? Είναι πλαστικοποιημένα και πλένονται?"
LOL

Saigon

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@din
"Κοκκινόχωμα, κουμαρόχωμα" χαχαχα!
τον έχω ακούσει και εγώ αυτόν τον τύπο, δεν θυμάμαι σε πια περιοχή στην Αθήνα και μετά από λίγο καιρό το έκανε διαφήμιση και η Q !
@κροτ
ναι όμως στο δικό σου χωρίο δεν έχει ζέστη για να ποθήσεις και το παγωτό :-Ρ.
@ρενατα
έπρεπε να τις δεις ήταν απόλαυση.
κάτι λέγανε και για τα κιλά που έπρεπε να χάσουν αλλά είχαν αρχίσει να απομακρύνονται και δεν άκουγα καθαρά
@saigon
πω τι μου είπες τώρα! δεν έχω χειρότερο από το να μου χαλάν τον μεσημεριανό ύπνο.
κορυφή ο ανιψιός ! χαχαχαχ

Ανώνυμος είπε...

Σουρρεαλισμός...
τι γράφανε εκείνη τη μέρα;
Εγώ αν έγραφα έκθεση με τέτοιες συνθήκες θα'χα βγεί εκτός θέματος με χίλια

Sophia είπε...

Ερώτηση: αν ο μπάτσος είναι σκυλάς, μπορεί να θεωρηθεί και ως Κ9? (Καλά, ένας από τους δικούς μας, μας έστειλε προχτές γιατί όταν ήρθε, ζήτησε να ελέγξει και την αίθουσα!!!! Με τα δύο θρανία... Unpistevable...)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@undantag
χαχαχαχαχα
έκθεση γράφανε μιλάμε όντως σουρεαλ σκηνικό
@sophia
άμα είναι και μπουζουκόβιος πάλι σκυλά τον θεωρούμε?
καλά τα έχουν χάσει τελείως οι μπάτσοι !

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

εμείς είδες, όταν γράφαμε βιολογία είχε δίπλα στο γήπεδο μαθητικούς αγώνες και συνέχεια ανακοίνωνε κάτι η κοπελιά! αλλά ο μπάτσος μας είχε πάρει σοβαρά τη δουλειά του και τους πήρε τηλ να σταματήσουνε :)) (δεν πήγε γιατί δεν ήταν και τόοοοοσο δίπλα το γήπεδο, αλλά έχει καλή ακουστική το άτιμο!)

An-Lu είπε...

Ωχ αμάν!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@κορίτσι που θες πολλά
ο δικός μας είναι τουρίστας τελείως δεν φοράει και στολή, ούτε το παίρνεις χαμπάρι το άγρυπνο μάτι του νόμου (ίσως γιατί δεν άγρυπνο αλλά ξαγρυπνισμένο)
@An-Lu
απλά δεν υπάρχει κοπελία ;-)

Provato είπε...

το καπλάνι της βιτρίνας αγαπημένο βιβλίο (αν και δεν έχει γκέη σεξάκοι μέσα, το απόλαυσα)

το ίδιο απολαμβάνω και γιαγιάδες που χρησιμοποιούν την λέξη μαλακίες με συχνότητα.

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@πρόβατε
άλλο να στο λέω και άλλο να τις βλέπεις τις γιαγιάδες :-)