Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Διακοπές Χριστουγέννων (Παρτ ουαν)

Στο νησί μετρούσα της μέρες ανάποδα όπως έκανα και όταν ήμουν φαντάρος πριν την άδεια.

Δεν είναι εύκολο πράγμα το νησί τον χειμώνα , όσο πιο μικρό είναι το μέρος τόσο μεγαλύτερη διάσταση δίνεις στα γεγονότα και στις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω σου. (Αν λάβει κανείς υπόψη ότι είμαι και επιρρεπής στις μαλακίες τότε καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη ότι το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο).
Πρέπει να αναθεωρήσω πολλά πράγματα στην ζωή μου τελικά.


Έφτασε επιτέλους η Τρίτη (22/12) η μεγάλη μέρα της αναχώρησης.


Επιβιβαστήκαμε (μεγάλος αριθμός λειτουργών της εκπαίδευσης) στο καράβι το μεσημεράκι μετά το σχολείο και φύγαμε για Βόλο. Το ταξίδι με το καράβι ήταν αρκετά καλό αλλά μετά είχα να κάνω το Βόλος-Θεσσαλονίκη με την παράκαμψη από Αγιά λόγω των κατολισθήσεων στα Τέμπη. Τον δρόμο δεν τον ήξερα, ήταν και βράδυ ευτυχώς που είχα και μια συνάδελφο, που την πήγαινα μέχρι το χωρίο της μιας και ήταν στον δρόμο μου, πιάσαμε την κουβέντα και πέρασε εύκολα σχετικά η ώρα.

Με το που φτάνω (μόλις που πρόλαβα να κάνω ένα ντους)με παίρνουν η Α και η Μ (φίλες μου από τα παιδικά μου χρόνια που με φιλοξενούν όταν είμαι στην Θεσσαλονίκη) και πήγαμε σε ένα «κοκτέιλ πάρτι» (δεν είχα το κατάλληλο ένδυμα για την περίσταση αλλά από ότι είδα αργότερα στο σπίτι που γινόταν το πάρτι δεν ήμουν ο μόνος).

Το χρειαζόμουν να βρεθώ σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από του νησιού και να γνωρίσω καινούρια άτομα.


Την επόμενη μέρα μετά από μια σύντομη βόλτα στο κέντρο της πόλης που συνάντησα φιλικό μου ζευγάρι από την θητεία μου σε νησί των Κυκλάδων και πήγαμε για φαγητό (ξεκοιλιάστηκα ο ρουφιάνος ήπια δύο σόδες για να μπορέσω να σηκωθώ από το τραπέζι) . Το βραδάκι κύλισε ήρεμα (μάλλον πιο ήρεμα από το προηγούμενο) λίγα άτομα στο μπαράκι που δουλεύει ένας φίλος και μαζευτήκαμε από νωρίς στο σπίτι.


Την άλλη μέρα το πρωί (μάλλον μεσημέρι γιατί 12:00 η ώρα) ξεκίνησα για την Ηγουμενίτσα (τώρα με την Εγνατία έχει γίνει πανεύκολη η διαδρομή) για να πάω να κάνω παραμονή Χριστουγέννων με την οικογένεια.


Στην Ηγουμενίτσα ήταν το σόι σχεδόν σε απαρτία ,οι γονείς μου , ο αδερφός μου, οι μπαρμπάδες μου , οι θείες μου και τα ξαδέρφια μου.
Οικογενειακό τραπέζι μια ομορφιά με τα πιτσιρίκια (τέσσερα ζωή να έχουνε) της θείας μου από την Κομοτηνή να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας.
Την επομένη είδα τις βαφτιστήρες μου (την μία έχω βαφτίσει άλλα είναι δίδυμες και με φωνάζουν και οι δυο Νονό) , έχουν μεγαλώσει αρκετά (πάνε Δευτέρα δημοτικού) μου είπαν τα κάλαντα (έφυγε το 50ευρώ) , μετά υποχρεώθηκα σε τρίωρη παρακολούθηση κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστρια τη Μπάρμπι που ήταν πριγκίπισσα λέει και μετά θυμήθηκαν τι σούργελο έχουν για νονό και αρχίσανε να με καβαλάνε στην πλάτη και να παίζουμε (πάλι καλά γιατί άλλο Μπάρμπι δεν άντεχα)

Οι μέρες στην Ηγουμενίτσα κύλισαν ήρεμα με βολτίτσες και μπύρες (πολλές μπύρες όμως σε μια σχετικά καινούρια μπυραρία που έχει ανοίξει) .

Το Σάββατο ανέβηκα Γιάννενα και αντικατέστησα την μπύρα στην δίαιτά μου με τα τσίπουρα.
Την Κυριακή πήγαμε με τον, γνωστό από αυτό το βλοκ, συνάδελφο και φίλο Κώστα σε μια παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που έπαιζε μια φίλη του.
Η παράσταση λέγεται «Με δύναμη από την Κηφισιά» και θα ακολουθήσει κάποια στιγμή ποστ με αναλυτική κριτική (τι μόνο η Κροτ θα κάνει πολιτιστικά θέματα).
Μετά το θέατρο όπως πολύ σωστά φαντάζεσαι πιστέ αναγνώστη πήγαμε για φαί σε τσιπουράδικό όπου γίναμε και λιάρδα.
Φεύγοντας από το τσιπουράδικό και θέλοντας να το παίξω καλός Σαμαρείτης πήγαμε να βοηθήσουμε ένα τύπο που είχε ρίξει το αμάξι του μέσα σε ένα ρείθρο και έσκισα το χέρι μου ανάμεσα από τον αντίχειρα και τον δείκτη (υπάρχει φωτογραφικό υλικό με το τραύμα αλλά δεν το παρουσιάζω, μην έχουμε και τίποτα λιποθυμίες στην θέα του αίματος)

Αυτά προς το παρόν.


Θα ακολουθήσει ποστ για το δεύτερο μισό των διακοπών.


Καλή χρονιά σε όλους.

14 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Κακοπερνάς δλδ και μένεις νηστικός! :PPP
Το καλύτερο σημείο των Χριστουγέννων είναι τ' ανίψια και γενικά οι στιγμές με τα πιτσιρίκια. ;)
Για να δούμε τι θα δούμε στο παρτ του! :))

Sophia είπε...

ΧΑΧΑ, κι εγώ μόλις έκανα την παράκαμψη ανεβαίνοντας από Βόλο Θεσσαλονίκη, αλλά, 'ντάξει, το Fabia είναι νταλίκα (αλλά ξέρει να κρύβεται καλά και δεν το στείλανε από την άλλη διαδρομή με τους χοντρούς), κάτι τέτοιες διαδρομές τις μασάει γαριδάκια!!
Απαπαπαππα, και συ με το χέρι? Να σου δείξω κόλπα για επίδεσμο!!
Α, και πε μας στη γιορτή σου να σου πάρουμε ένα ζευγάρι δερμάτινα γάντια (εγώ έχω δύο στο Fabia) για τέτοιες περιπτώσεις φιλανθρωπίας (αγκαθιών και βρώμας επίσης!)
;-Ρ

An-Lu είπε...

Από happening άλλο τίποτα βλέπω!
Χτύπα και σιμεκο πριν το φαγητο, γλυτώνεις τις σόδες μετά ;-)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Ρενάτα
Άσε δεν μπορείς να φανταστείς!
Μιλάμε για στιγμές απίστευτου γέλιου!
Αυτό περιμένω και εγώ κοπελιά το Παρτ Του!

@Sophia
Πελεκήθηκα συναδέλφι, η τομή δεν είναι τόσο μεγάλη αλλά είναι βαθιά και βρίσκεται σε σημείο που με την παραμικρή κίνηση ανοίγει ξανά.
Και ο Λέων (το πεζάκι μου ντε) μια χαρά ανταποκρίνεται στις κακουχίες (ακόμα)

@An-Lu
Γοργόνα τι είναι αυτός ο Σιμέκος και που μπορώ να τον βρω?

ka8y είπε...

Καλές γιορτές συνάδερφε! Τελικά οι γιορτές όσο πολύ τις περιμένουμε, τόσο γρήγορα περνάνε! (ρε γμτ πρέπει να υπάρχει κάποια σύνδεση με τις διακοπές και το ποτό, κοντευω να γίνω αλκοολική σε μία βδομάδα!)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Ka8y
Συναδέλφι καλή χρονιά να έχουμε!
Να μου φιλήσεις το νησί όταν πας.Το έχω πεθυμήσει.

YO!Reeka's είπε...

δηλαδή φάγατε, πήγατε αλλού και ξαναφάγατε. μόνο στον ύπνο σας δεν τρώγατε. δίαιτα από σήμερα, κομμένα τα κεμπάπ στην Αθήνα.

ΥΓ. αυτό το λειτουργοί της εκπαίδευσης τι σημαίνει;!!! δεν σε πιάνωωωω hellooooo

DonnaBella είπε...

happy new year dear, panta me agaphmenous anthrwpous kai haroumenes parees!
as eihghthei epitelous kapoios na kratan ta xristougennoprwtoxronia kana mhna, ligo mou fanhke pali..

Кроткая είπε...

είσαι λίγο πειναλέων, οφείλω να παρατηρήσω, ζωή να'χεις!!!

δίκιο έχει ο κουμπαρος, ποιοι λειτουργοί ποιας εκπαίδευσης?!

γουλίτσες καθημερινότητας είπε...

και ναι ,λοιπόν, κάποιοι ευαίσθητοι (λέμε τώρα,για να σε συμπληρώσω προτού μου την πεις)λιποθυμούμε στη θέα του αίματος.καλή χρονιά!!!!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@κουμπάρε
Ναι κουμπάρε δίαιτα! Που ήρθα και πήγαμε στο κινέζικο και αδειάσαμε τον μπουφέ!

Η εκπαίδευση είναι λειτούργημα!


@DonnaBella
και εμένα λίγο μου φάνηκαν αυτή την φορά!
Καλή χρονιά να έχεις, τα καλύτερα σας εύχομαι κυρία μου!


@Κροτ
Καλά αφού με είδες κιόλας δεν είμαι και κανα αγόρι λιτοδίαιτο. Στο καλό φαΐ δεν λεμέ ποτέ όχι!

Υ.γ καλά το ότι είσαι προβοκατόρισσα είναι γνωστό στην βλοκόσφαιρα.


@Γουλίτσες καθημερινότητας
Ωραίο όνομα! Πού το σκέφτηκες?
Εσάς τους ευαίσθητους σκέφτηκα και εγώ και δεν προχώρησα στην δημοσιοποίηση του φωτογραφικού υλικού.
Καλή χρονιά κοπελιά!

Litanie des Saints είπε...

Καλή χρονιά!!!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@litanie
καλή χρονιά κοπελιά!!

Κατερίνα Κασκαντίρη είπε...

Καταπίνω καθημερινά άφθονη ποσότητα σπέρματος για να κρατώ την επιδερμίδα μου λαμπερή! Και ας με φωνάζουν 'πεορούφα' και 'σκατόμπαζο' οι ζηλιάρες συμφοιτήτριές μου στη Νομική Αθηνών και την ELSA Athens.