Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Εκδρομή στην πρωτεύουσα

Όπως είχα γράψει και στο προηγούμενο ποστ είχα προγραμματίσει απόδραση στην Αθήνα το προηγούμενο Τεταρτοπεμπτοπαρασκευοσαββατοκύριακο (από 1/12 μέχρι 5/12) .
Είχα την ευκαιρία να συναντήσω διάσημους βλοκερ (πέρα από τον κουμπάρο μου που αποτελεί ζωντανό θρύλο της βλοκόσφαιράς) , να δω το βαφτιστήρι μου, να δω φίλους ,να πάω στο μουσείο και να φάω μέχρι σκασμού!

Χρονικό της εκδρομής

Τετάρτη 1/12
Ευτυχώς έχω εύκολο πρόγραμμά την συγκεκριμένη μέρα και είχα όλη την άνεση να ετοιμάσω βαλίτσα (διαδικασία που μου παίρνει 5 λεπτά περίπου) να πάρω το εισιτήριο και επιβιβαστώ στο καράβι.
Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα , έχει βαπόρι και λεωφορείο και συνολική διάρκεια 10ωρες (η μεγάλη διαδρομή με αργό καράβι) άσε που φάγαμε και το κουνηματάκι μας.
Κατά την διάρκεια του ταξιδιού με το λεωφορείο έπαιζε και η ΑΕΚ με την Εβερτον(για την γκαντεμιά μου τα είπα στο προηγούμενο βλοκ) και είχα αναλυτική ανταπόκριση από φίλο που ήταν στο γήπεδο.

Η ανταπόκριση

ντρινννν.....ντρινννν (OK δεν είναι αυτός ο ήχος του κινητού μου αλλά βολεύει στον γραπτό λόγο)
Τουρνέ: " παρακαλώ" (ευγενικό αγόρι όπως πάντα)
Ανταποκριτής: ""άρχισε "
Τουρνέ: "Οκ"
κλιτσσ (ήχος από το κλείσιμο της συσκευής)


ντριννν.....ντρινννν
Τουρνέ: "έλα" (πάνε και οι ευγένειες )
Ανταποκριτής: "το φάγαμε"
Τουρνέ: "πότε πρόλαβαν το κέρατό μου ?"
κλιτσσ

ντριννν.......ντρινννν
Τουρνέ: "τι έγινε?"
Ανταποκριτής: "έληξε, πήραμε τον μπούλο"
Τουρνέ: "Α' στα διάλα με τους μαλάκες! Τα λέμε από κοντά αύριο"
κλιτσσ

Συναρπαστικό έτσι?
μεσολάβησαν και κάποια μηνύματα ψιλοκαζούρας κατα την διάρκεια του ματς και αυτό ήταν όλο.
Έφτασα στην Αθήνα στις 10:30μ.μ περίπου με παρέλαβε ο φίλος και συνάδελφος Κ. (από την κοινή μας θητεία σε σχολείο των Κυκλάδων) και πήγαμε στην ταβέρνα που έχει η οικογένειά του όπου και ξεκοιλιάστηκα στο φαΐ (συνοδευόμενο από τσίπουρα). Τα είπαμε ,που είχαμε και καιρό, και την έπεσα για ύπνο (θέλει και ξεκούραση αυτό το ταλαίπωρο κορμί).

Πέμπτη 2/12
Ξυπνήσαμε με το πάσο μας , εγώ ήμουν σε διακοπές και το σχολείο του Κ. ήταν κλειστό λόγω γρίπης, ήπιαμε καφεδάκι και ξεκίνησα για ψώνια, κυρίως για δώρα αφού στο νησί δεν βρίσκεις τίποτα της προκοπής. Αφού τελείωσα με τις αγορές ( ένα κάρο πράγματα πήρα, όλες οι γιορτές και τα γενέθλια των συναδέλφων πέσαν μαζεμένα τον Δεκέμβρη) πήγα από Εξάρχεια μεριά οπού συνάντησα ζεύγος διάσημων βλόκερ πάνω στην μετακόμιση (έβαλα και ένα χεράκι).
Μιλάμε η απόσταση από το ένα σπίτι στο άλλο πρέπει να είναι 50 μέτρα.
Το καινούργιο σπίτι των παιδιών είναι καταπληκτικό, σε φοβερή γειτονιά, με φανταστική βεράντα με θέα στον Λυκαβηττό και πολύ ευρύχωρο (έχω ήδη μπει στο πρόγραμμά ανταλλαγής φιλοξενίας).
Το βράδυ βγήκαμε για φαΐ με τον "ανταποκριτή"που λέγαμε παραπάνω σε ένα φοβερό κουτούκι (θα υπάρξει ποστ αφιέρωμα) που την παράσταση (πέρα από την αισθητική του κουτουκιού) έκλεψε το έξτρα καυτερό τζατζίκι (θάνατος λέμε).

Παρασκευή 3/12
Κατέβηκα στο κέντρο για δουλείες, μια από αυτές ήταν να συνεννοηθώ για μια παραγγελία του σχολείου από το "Πλαίσιο" πράγμα που αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολο (οι τύποι είναι πιο χαζοί και από τα Vettex) .
Πήγα να βγάλω λεφτά από την Εθνική στην πλατεία Εξαρχείων και ξεφτιλίστηκα για μια ακόμα φορά, αποκλείστηκα ανάμεσα από 2 γυάλινες πόρτες.
Η συγκεκριμένη τράπεζα έχει το ΑΤΜ μέσα , πάω και εγώ να μπω αλλά χωρίς να ξέρω ότι έχει άλλη πόρτα εισόδου και άλλη πόρτα εξόδου. Πάω λοιπόν, ο επαρχιώτης, από την πόρτα που άνοιγε ένας τύπος, που έβγαινε από την τράπεζα, μπαίνω στο ενδιάμεσο των δύο γυάλινων πορτών και αρχίζω να σπρώχνω την πόρτα με δύναμη μέχρι που αντιλαμβάνομαι δυο κυρίες να μου δείχνουν κάτι (μπορεί και να μούτζωναν) τελικά με κόπους και βάσανα βγήκα έξω πάτησα το κουμπάκι της άλλης πόρτας και ναι τα κατάφερα και έφτασα μπρος στο ΑΤΜ , έβγαλα λεφτά , έφαγα και την πίκρα μου βλέποντας το "υπόλοιπό λογαριασμού".

Στην συνέχεια συνάντησα βλοκερού (με διεθνή καριέρα) η οποία δεν είχε μαζί της τα μπαχάρια που είχε υποσχεθεί (εγκληματικό γιατί μην τάξεις σε Άγιο κερί και σε Τουρνέ μπαχάρι).
Κάτσαμε για καφεδάκι και μετά πήγαμε για φαγητό σε ένα πολύ ωραίο μαγαζάκι στα Εξάρχεια που έχει και Ισπανική κουζίνα ( την οποία δεν τίμησα γιατί έφαγα ραβιόλια).
Τώρα που το σκέφτομαι θα πρέπει να την πέθανα την κοπέλα μετά τα τζατζίκια της προηγούμενης μέρας.


Το βράδυ πήγαμε το "τρίο κουμπάρε" στην διάσημη πλέον ταβέρνα στην Ν. Φιλαδέλφεια και ξεκοιλιαστήκαμε στο φαΐ (πάλι)

Σάββατο 4/12
Βάρβαρο ξύπνημα στις 8:30 από τον άθλιο τον κουμπάρο μου για να πάμε στο μουσείο (λες και αν πηγαίναμε μια ώρα αργότερα δεν θα μας βάζαν μέσα).
Μόνο το βαφτιστήρι μου πρέπει να με καταλάβαινε εκείνη την στιγμή (έχει μεγαλώσει πάρα πολύ απο το καλοκαίρι και είναι πανέμορφο παιδάκι και μην πείτε ότι όλα τα μωρά είναι όμορφα γιατί δεν είναι).
Το βαφτιστήρι μου πρέπει να είναι το μοναδικό παιδάκι κάτω του ενός έτους που έχει πάει 2 φορές στο νέο μουσείο.
Το μουσείο ενώ μέσα είναι φανταστικό (δεν προχωράω σε λεπτομέρειες , να σηκωθείτε και να πάτε) ως εξωτερική όψη, το κτήριο, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.

Μετά βρέθηκα με έτερη διάσημη βλοκερού (της όποιας όταν διαβάζεις το μπλόκ βγαίνεις στους δρόμους για να βρεις ανοικτό φαρμακείο για αντικαταθλιπτικά και όταν την γνωρίζεις από κοντά βλέπεις ότι έχεις να κάνεις με έναν απίστευτα αλέγκρο άνθρωπο με πολύ χιούμορ) στο Μοναστηράκι και όπως σωστά μαντεύεις πανέξυπνε αναγνώστη πήγαμε για κεμπάπ στον "Θανάση".

Το βράδυ μαζευτήκαμε στο σπίτι του κουμπάρου και .... φάγαμε κινέζικο!

Κυριακή 5/12
Ξύπνησα με μια αγωνία μήπως βγάλει απαγορευτικό και δεν φύγει το καράβι. Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα κανόνισα να φύγω το μεσημεράκι.
Άρχισα λοιπόν να παίζω με το βαφτιστήρι μου. Θέλοντας να επιτελέσω ταυτοχρόνως και το έργο μου ως "πνευματικός πατέρας του τέκνου το πήρα στα χέρια και άρχισα να του τραγουδάω το "πάγωσε η τσιμινιέρα" , τον "λεβέντη" (έχει γραφεί για τον Σωτήρη Πέτρουλα όπως και το "γελαστό παιδί") και τον "Μέρμηγκα" (δες και βίντεο παρακάτω).
Ενώ το παιδάκι έδειχνε να το διασκεδάζει οι κουμπάροι μου με σαμπόταραν (κυρίως η κουμπάρα μου η Αθηνά) βάζοντας στο YouTube τραγουδάκια από τους "Μαζου & δε Ζου" και Χριστουγεννιάτικα από την Κοκκίνου και την Βανδή.






Το μεσημέρι ξεκίνησα το ταξίδι της επιστροφής (από τον σύντομο δρόμο μόλις 5 ώρες).
Αφού δεν με κόψανε λόγω υπέρβαρου όπως είπε φίλη(υποτίθεται) βλοκερου ξεκίνησε το ταξίδι του τρόμου γιατί μπορεί να μην είχε απαγορευτικό αλλά το κυματάκι του το είχε.
Δύο γιαγιάδες τα είχαν παίξει τελείως , είχαν βάλει τα νύχια μέσα στις καρέκλες και δεν σάλευαν καθόλου, αφού δεν πάθανε καμιά αγκύλωση να τις βγάλουν σηκωτές πάλι καλά.
Και αυτό ήταν έφτασα στην Νήσο.

Υ.γ Είδα πολύ κόσμο με μάσκες (αυτές τις ιατρικές) δεν ξέρω βρε παιδάκι μου αλλά μου φάνηκε υπερβολικό.

2 Υ.γ πολύ μπάτσος και κακό στα Εξάρχεια βρε παιδί μου.

3 Υ.γ Μεγάλο βγήκε , μήπως έπρεπε να σπάσω το ποστ στα δύο?

22 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Κρίμα ρε γμτ .Ήταν να βοηθήσω κι εγώ στη μετακόμιση αλλά δεν μπόρεσα. Εγώ έχω μπει στο πρόγραμμα τραπεζώματος (θα πάθεις την πλάκα σου, απ το τι φοβερό φαΐ φτιάχνουν!) ;)

Εγώ προς το παρόν τα ξεκινώ με τραγούδια του Μάνου και κανένα τσάμικο. Λαϊκά και έντεχνο πα του χρόνου! :PP

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η βλοκερού η αλέγκρα δεν μας είπες, έτρωγε πολύ;;;

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@renata
Οκ λοιπόν θα δηλώσω και εγώ συμμετοχή στο πρόγραμμά τραπεζώματος!

Άστα με σαμποτάρουν συναδέλφι, ούτε πότε το "Πότε θα κάνει ξαστεριά", ούτε το "μπήκαν στην πόλη οι οχτροί", ούτε το "μαλαματένια λόγια" τζάμπα το πρόγραμμά που είχα ετοιμάσει.

@Ανώνυμε (και καλά!!)
Εγώ έφαγα πολύ πολύ περισσότερο!

k2 είπε...

Εύγε που διαπαιδαγωγείς σωστά το πνευματικό σου τέκνο! Μόλις μεγαλώσει λίγο να τον παίρνεις μαζί σου και στη γιορτή της 17ης Νοέμβρη στο σχολείο - το έκανε η μαμά μου σ'εμένα με τεράστια επιτυχία: τα ζουμιά με πιάνανε μόλις άρχιζε το "γελαστό παιδί".
A propos, το "γελαστό παιδί" γράφτηκε από τον Ιρλανδό συγγραφέα Μπρένταν Μπήαν για τον Ιρλανδό επαναστάτη των αρχών του 20ου αιώνα Μάικλ Κόλλινς. Υπάρχει και μέσα στο θεατρικό του "Όμηρος", το οποίο μετέφρασε στα ελληνικά ο Βασίλης Ρώτας (κι από εκεί μας έμεινε το τραγούδι).
χεχε! :)

YO!Reeka's είπε...

ααρε κουμπαράκο δεν σε χαρήκαμε αρκετά αυτή τη φορά. επίσης η κουμπάρα σου παραπονιέται ότι δεν την αναφέρεις ποτέ, άρα δεν την αγαπάς.
:)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@k2
Προσπαθώ κουπέπι μου αλλά με σαμποτάρουν ο κουμπάρος και η κουμπάρα μου.
Το κόλπο με το σχολείο δεν το είχα σκεφτεί!(θα το εφαρμόσω αν βρεθώ σε σχολείο κοντά στην Αθήνα).
Για το "γελαστό παιδί" μπορεί να έχεις και δίκιο, κάπου το είχε διαβάσει κάποιος φίλος και μου το είχε πει αλλά το χέρι στη φωτιά δεν το βάζω.


@Γιωρίκα και Αθηνά
Ούτε εγώ πρόλαβα να σας χαρώ έρχεται όμως το δεύτερο μέρος "εκδρομή στην πρωτεύουσα part2" μετά την Πρωτοχρονιά.

Εγώ βρε? την κουμπάρα μου!? φωτιά να πέσει να με κάψει! Οκ λοιπόν το σαμποτάζ με τα τραγούδια των "Μαζου & δε Ζου" και τα Χριστουγεννιάτικα της Βανδή και της Κοκκίνου ήταν χθόνιο σχέδιο της κουμπάρας μου της Αθηνάς.(Εντάξει κουμπαρούλα?)

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Κουμπάρα
Διόρθωσα την αδικία!

Κοκκινοσκουφίτσα είπε...

αχ, εσωτερικός τουρισμός γευσιγνωσίας, το καλύτερο είδος :))). Καλά, μην στενοχωριέσαι, με τη μετακόμιση πρέπει να το έκαψες όλο το φαγητό.. Κεμπάπ στο Θανάση; Έχω πάει κι εγώ, είναι πολύ ωραία. Και πού να δοκιμάσεις και το σουβλάκι κοτόπουλο! Φιλιά!

Кроткая είπε...

ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ ΣΕ ΜΙΣΩ !!!!!!!!!!!!!!!

Кроткая είπε...

Ωραία, έβγαλα το άχτι μου, ας σχολιάσω τώρα:

1. Χέστηκα για τη μετακόμιση. Εγώ θα τους κουβαληθώ άμα θα έχουν τελειώσει με τις δουλειές για να με τραπεζωσουν που λέει κι η Ρενάτα.

2. Αυτή με τα μπαχάρια τυγχάνει να έχει προτείνει και συνταγές στο βλοκ της;

3. Αναρωτιέσαι για΄τι είχε μπάτσους; Εμ, βέβαια, την ώρα που εσύ σαβούρωνες ανενόχλητος τα τζατζίκια, ο κοσμάκης έτρωγε ξύλο και δακρυγόνα στο κέντρο!
Κατά τα άλλα η επαναστατική επιμόρφωση του πνευματικού τέκνου σε μάρανε!

4. ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΑΘΗΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΡΕ Ή ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΑΣΤΏ ΤΗΝ ΑΕΚ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ?!?!?!?!?! ΕΕΕΕΕΕΕΕ?????????????

ρίτσα είπε...

ax ti kala!
fai kai parea akouw

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@κοκκινοσκουφίτσα
Το έχω δοκιμάσει (μπροστά στο κεμπάπ δεν πιάνει μια!)
Τίποτα δεν έκαψα με την μετακόμιση.
Δυο βήματα ήταν το ένα σπίτι από το άλλο.

@Κροτ
προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός?

1.και εγώ αυτό θα προτιμούσα αλλά έπεσα στην περίπτωση!

2.Σέβομαι την επιθυμία για ανωνυμία και δεν μπορώ να προβώ σε αποκαλύψεις (θα σου στείλω μαιλ)

3.Άντε βρε που θα μου την πεις από τις Βρυξέλλες !

4.Θα είμαι μάλλον από 3 εως 7/1 , θα σε πετύχω? (μην πέσει και κατηγορία η ομάδα)

@Ριτσα
Άσε κοπελιά ο καλύτερος συνδυασμός είναι!

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ, ξέρω εγώ που σε μισώ!!!

Και, ναι, θα στην πω από τις Βρυξέλλες, γιατί, τι έχουν οι Βρυξέλλες δηλαδής;

Ντάξει, τη ψιλογλίτωσε η ΑΕΚ παρά τρίχα -στείλε μέηλι!

Lorel είπε...

=))) καλώς σας ξαναβρήκα!(διάαααβασμαα)
πωωωωω, τι λες τώρα; φαγητό; βόλτες; ελευθερος χρόνος; συγγνωμη, δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο μου... και βεβαια ζηλεύω απίστευτα... κι ο θανασης είναι must...
πώς είναι εκεί στο νησί;

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Κροτ
κάτι ξέρεις κάτι ξέρεις! ;-)
Τι ψιλογλίτωσε βρε! έτσι όπως πάμε κατηγορία θα πέσουμε!

Υ.γ θα στείλω mail.

@Lorel
καλωσορίσατε (ξανά) ;-)
Το νησί καταπληκτικό, αν και τώρα που πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγένων μετράω ανάποδα όπως όταν ήμουν φαντάρος.
Και εγώ δεν έχω καλλίτερο από φαΐ, παρέα,βόλτες και ελεύθερο χρόνο ;-).
Στον Θανάση πήγαινα πολύ στα φοιτητικά μου χρόνια και ήταν λίγο σαν φλας μπακ!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά περάσατε βλέπω.΄Εχω λυσάξει να βρω αυτήν την ταβέρνα στη Νέα Φιλαδέλφεια .Σε ποια αναφέρεστε;

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@Ανώνυμε
Συγγνώμη αγαπητέ αναγνώστη αλλά δεν μπορώ να προχωρήσω σε τέτοιες αποκαλύψεις μέσω βλοκ.
Άσε ένα μυστήριο πλανάται πάνω από την ταβέρνα

An-Lu είπε...

Έχε χάρη που δεν ήμουν κι εγώ στο Αθήνα!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@ An-Lu
Κυρία μου δεν ήταν η τελευταία μου εξόρμηση στην πρωτεύουσα!
καλά ταβερνεία ελπίζω πως θα ξέρεις.

κόκκινο μπαλόνι είπε...

(ααααααααααααααααααααααααααααααα,
τώρα το είδα αυτό! Μα γιατί δε μου βγήκε στον reader?? Αίσχος! Ή καλύτερα Έσχος για να είναι πιο αίσχος!)
Άντε λοιπόν, όταν θα έρθετε το Γενάρη ξανά θα κάνουμε ένα τσιμπούσι...μα τι τσιμπούσι!

υ.γ.Το γκριφόν τρώει, μη νομίζεις...αλλά χοροπηδάει πάνω κάτω και διατηρεί τη σιλουέτα του!
Εμείς οι υπόλοιπες τι θα κάνουμε, που με τόσα τραπεζώματα δεν θα μας μπαίνει κανένα ρούχο σε λίγο και θα κυκλοφορούμε σαν την Μαρίζα Κωχ και τον Ντέμη Ρούσσο! ΕΣΧΟΣ!

Τουρνέ στα νησιά είπε...

@κόκκινο μπαλόνι
Κοπελιά έχουμε κανονίσει το τσιμπούσι ήδη, πίσω από την πλάτη σου!

Κατερίνα Κασκαντίρη είπε...

Δεν είμαι πουτάνα από ανάγκη. Από επιλογή είμαι. Εγκρίνει και η μπουρδελο-οικογένειά μου που κατέχει τους Αλευρόμυλους Μάρρα στην Κόρινθο!